dimarts, 24 de juny del 2008

Antichrista, d'Amélie Nothomb

En un parell de tardes m'he llegit el llibre "Antichrista" d'Amélie Nothomb. Un llibre que m'ha agradat força però que, per a mi, no arriba a l'alçada d'altres llibres que he llegit de la mateixa escriptora com "Higiene de l'assassí" o "Estupor i tremolors".

La Blanche i la Christa, dues noies de setze anys, es coneixen a la Universitat de Brussel·les. Però mentre que Blanche és una adolescent solitària, tímida, introvertida i insegura, Christa és tot el contrari. El seu encontre podria haver propiciat una amistat duradora però, ben aviat, es converteix en un malson per a Blanche, l'inici d'un dolorós camí d'abusos, manipulacions i humiliacions. Però Blanche decideix rebel·lar-se, trencant una destructiva inèrcia de domini psicològic.

3 comentaris:

Queta ha dit...

A mi també em va agradar més "estupor y temblores" i en canvi "metafísica de los tubos" em va cansar una mica... Però estic d'acord, és una escriptora fascinant!!

ramon ha dit...

Hola Queta! Doncs et recomano Higiene de l'assassí. Com diu l'escriptora, "un llibre és un detonant que serveix per fer reaccionar a la gent", i aquest llibre no és una excepció.

Queta ha dit...

prenc nota i l'afegeixo a les lectures d'estiu!! com no faig viatges tan sonats com d'altres tindré força temps per llegir aquestes vacances!!