dijous, 20 de març del 2008

Cinc anys de la invasió de l'Iraq

Cinc anys després de l'inici de la guerra a l'Iraq, és obligat demanar explicacions i responsabilitats als que van iniciar una guerra que, recordem, no comptava amb el vist-i-plau de les Nacions Unides.

El motiu argumentat per declarar la guerra a l'Iraq era una gran mentida: que el país posseïa armes de destrucció massiva i les seves connexions amb el terrorisme d'arrel islamista.

Aquesta guerra l'únic que ha aconseguit és la inestabilitat de la regió, donar ales al terrorisme islamista, alimentar la desconfiança de l'univers musulmà cap a Occident i l'encariment de l'energia. I el pitjor de tot és la situació del poble de l'Iraq, l'autèntica víctima de tot aquest desgavell. Un poble que ha sofert un empitjorament en les seves condicions de vida, i sotmès a una guerra civil.

Resulta reprovable, a més, que dos dels responsables (George Bush i José María Aznar) es declarin satisfets i que tornarien a fer el mateix. Reprovable des del punt de vista moral i polític. Menys conferències en universitats privades i més ser jutjats per tribunals internacionals.

En definitiva, tot plegat, un autèntic desastre.