dimecres, 9 de gener del 2008

[REC], de Jaume Balagueró

Aprofitant que havíem de bescanviar uns pantalons, sortint de la feina hem anat al cinema la Merche i jo a veure "[REC]" (Espanya, 2007). I és que als dos ens agraden les pel·lícules de terror!

Àngela, una jove reportera de televisió, i el seu càmera estan fent un reportatge sobre els bombers. En una sortida rutinària, el que sembla una nit tranquil·la es converteix en un malson.

En el replà d'un edifici (de la Rambla de Catalunya!) es troben els inquilins i una parella de la urbana. Volen saber l'origen d'uns crits. En un pis superior, una anciana, totalment embogida, reacciona mossegant un dels urbans. Com que aquest ha estat ferit greument, intenten sortir de l'edifici, però les autoritats sanitàries han aïllat l'edifici per evitar la propagació d'un virus del seu interior.

Aquest virus, que s'encomana per la saliva, fa que les persones embogeixin d'ira i ataquin mossegant. Poc a poc, tots es van encomanant la malaltia. El càmera i la reportera, els últims supervivents, es refugien en l'àtic on descobreixen l'origen del virus.

La pel·lícula és bastant correcta, amb moments de força tensió, encara que alguns dels ensurts ens han fet riure molt. El que es pot veure és la gravació del càmera, un recurs que recorda la pel·lícula "El projecte de la Bruja de Blair".