dissabte, 29 de desembre del 2007

No em deixis mai, de Kazuo Ishiguro

Molt bon llibre! De l'escriptor britànic d'origen japonès, Kazuo Ishiguro, tan sols en tenia referències per la pel·lícula "El que resta del dia". Us recomano que llegiu "No em deixis mai" (2005), un llibre que ens planteja un món on es dupliquen les persones per utilitzar els clons com a donants d'òrgans.

Hailsham és una institució idíl·lica situada a la Gran Bretanya on els estudiants viuen protegits del món exterior. Saben que són especials i intueixen quin és el seu destí, però no acaben de saber ben bé qui són. La Kathy, la Ruth i en Tommy són tres alumnes d'aquesta institució que viuen l'amor i l'amistat alhora que van descobrint el perquè de la seva existència.

El llibre es divideix en tres parts: els idíl·lics dies a Hailsham, la formació en la Residència i el seu destí com a cuidadors i donants. Potser, el fet que des d'un bon inici el llibre et descobreix la seva trama, encara et fa gaudir més d'aquesta novel·la inquietant, estranya i commovedora.

"Teniu la vida planificada. Us fareu grans i, abans que us feu vells, abans d'arribar a l'edat madura, començareu a donar els òrgans vitals. És per això que us han creat a tots".