dijous, 18 d’octubre del 2007

Tengo una pregunta para usted, Sr José Luís

Ahir al vespre vaig veure el programa "Tengo una pregunta para usted" de TVE-1, només pel morbo de veure en Josep Lluís Carod-Rovira en una televisió estatal. I no va estar malament, en Carod-Rovira.

En un moment del programa, Carod va corregir dos ciutadans (de Valladolid) per dir-li "José Luís", als quals els va contestar que "vostè no té cap dret a canviar el meu nom". Davant la insistència de la segona convidada ("no tengo el mínimo interés en entender catalán"), en Carod li va respondre que "aquest menyspreu per la llengua catalana és un dels motius pels quals creix la desafecció cap a Espanya, un projecte tancat que, com a possibilitat de vida en comú, ha fracassat".

Carod va intentar explicar que l'independentisme català és diametralment oposat a l'ús de la violència i va deixar clar que "cap idea política val una sola gota de sang".

Sobre les fotografies del Rei, Carod va rebutjar aquests fets, però recorda que també han cremat fotos seves. No comparteix els fets, però creu que, si són delicte, ho són per a tothom, i que la família reial no pot tenir més drets que la resta de ciutadans.

Finalment, sobre la detenció de membres de la Mesa Nacional de Batasuna, va dir que "això no contribueix a una situació de pau definitiva", i que és un gran error polític que complica la situació en el País Basc. En aquest sentit, va defendre el "dret de tot el món a defendre la seva opinió", políticament i de forma pacífica.