dijous, 26 de juliol del 2007

A les fosques!

Després d'un parell de nits en què he pogut gaudir d'uns capvespres sense llum, de sopar amb espelmes, de no veure la televisió, d'anar a dormir aviat i d'escoltar tot el dia el soroll del generador d'electricitat, és el moment de les reflexions.

En primer lloc, cal denunciar el comportament inacceptable de les companyies operadores Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española que encara no han donat explicacions ni disculpes per l'apagada. Aquestes empreses han guanyat milions d'euros sense fer les inversions adequades ni tenir respostes en situacions de crisi.

En segon lloc, cal criticar l'Administració per la seva demostració de feblesa en aquesta crisi, i per haver propiciat un procés de privatització i regulació inadequada per garantir la cobertura d'un servei públic bàsic. Exigim responsabilitats i dimissions immediates, tant al govern com a les operadores.

En tercer lloc, cal exigir la realització de totes les infrastructures que necessita el país. La situació comença a ser insostenible a Catalunya. En menys d'un any s'han patit tres casos escandalosos de deixadesa del govern de Madrid enfront dels catalans (caos al Prat, desastre de rodalies i apagada general a Barcelona). No es pot permetre que et gestionin des de 600 km de distància.

En quart lloc, cal exigir un concert econòmic com tenen al País Basc i Navarra, per poder disposar de tota la riquesa generada per modernitzar el nostre país, així com el traspàs absolut de totes les competències.

Els catalans en tenim el pap ple. Aportem a l'Estat més que ningú i, a sobre, som uns insolidaris. Quan reclamem el que és nostre, ens boicotegen els productes. Partits polítics i mitjans de comunicació ens insulten i difamen, i no hi ha cap fiscal que actuï.

Molts ens preguntem si ens interessa seguir pertanyent a Espanya. Amb tots aquests condicionants, jo cada cop ho tinc més clar.

1 comentari:

Pedraforca ha dit...

INDEPENDÈNCIA ARA MATEIX !!!!!