dissabte, 21 de juliol del 2007

Solidaritat amb "El Jueves"

La judicatura ha ordenat retirar dels quioscs la darrera edició de la revista El Jueves, després que a la portada hi sortissin els Prínceps d'Astúries en una postura sexual explícita i fent mofa de la proposta dels 2.500 euros per nen nascut que tirarà endavant el Govern espanyol. L'eterna discussió: el dret a la llibertat d'expressió, el dret a la informació i el dret a l'honor.

Entenc que una de les funcions de l'estament judicial és evitar que s'injuriïn persones i institucions. Ara, no entenc que hi hagi tant de zel en defensar-ne unes i tan poc a l'hora de defensar-ne altres. És possible que se segresti una publicació humorística en un país com aquest, on la radio i la televisió vomiten cada dia injúries sota l'empara de la llibertat d'expressió?. Fa quatre dies, en aquest país tothom va treure la bandera de la llibertat d'expressió arran de les vinyetes de Mahoma, fent gala de democràcia. Això em sona a hipocresia.

El segrest no ha fet més que incrementar el número de persones que hem acabat veient la portada. Sense aquesta publicitat probablement ens hauria passat desapercebuda. Fins i tot, The Guardian (Regne Unit) i The New York Times (Estats Units), se'n fan ressò.

Jutgeu vosaltres mateixos.