divendres, 9 de març del 2007

Y tú mamá también, d'Alfonso Cuarón

Cada divendres, el crític de cinema Jaume Figueras, en el programa "Última sessió" de Barcelona Televisió, ens proposa una pel·lícula. Avui han passat "Y tú mamá también" (Mèxic, 2001), d'Alfonso Cuarón, una agredolça "road movie" d'iniciació sexual i fugida que transmet una irrefrenable energia i vitalitat. Una bona pel·lícula.

Tenoch (Diego Luna) i Julio (Gael García Bernal) són dos amics adolescents mexicans, que en un casament coneixen a Luisa (Maribel Verdú), una atractiva espanyola. Per tal d'impressionar-la la conviden a un imaginari viatge. Ella no els fa gaire cas, però els esdeveniments fan que decideixi acceptar la invitació. Els joves, sorpresos, no tenen més remei que organitzar el viatge a la mítica platja de Boca del Cielo, un viatge que els canviarà profundament. La veu del narrador dirigeix la història de la pel·lícula.

Però, a més, la pel·lícula ens explica també una altra història: a través dels vidres del cotxe, el director ens ensenya la vida dels mexicans amb recursos mínims que contrasta amb la bellesa dels paisatges.