dijous, 29 de març del 2007

Restaurant Kailash, cuina tibetana

Després del parèntesi hivernal tornem a reprendre les trobades gastronòmiques. Avui he anat amb l'Eva i la Laura al "Restaurant Kailash", cuina del Tibet.

El restaurant va sorgir de la mà dels residents tibetans de Barcelona. Vaig visitar el Tibet i el Nepal fa 12 anys. Recordo la cuina del Nepal, amb marcada tendència hindú. Al Tibet, en canvi, vaig menjar gairebé sempre cuina xinesa, degut a l'ocupació del Tibet per part de la Xina. Tot i això, vaig descobrir el tsampa (farinetes de blat o civada), els momos (pasta farcida de carn o verdures i cuita al vapor) i el té tibetà (fet amb llet, mantega i sal).

Quedem a dos quarts de deu del vespre. El restaurant és senzill i la carta també, decorat amb banderins d'oracions, banderes del Tibet i alguna foto del Dalai Lama. Força acollidor.

Demanem 2 menús no vegetarians i 1 menú vegetarià. La Laura s'atreveix amb una sopa de tsampa, i l'Eva i jo demanem pokara (croquetes vegetals). De segon, ens porten unes safates de degustació (saltejat de carbassó i xampinyons, arròs blanc, tallarines saltejades, momos,...). De postres demanem un batut de iogurt.

Au, ara tenim un temps per pensar en la propera trobada gastronòmica. On viatjarem el proper cop?.