dimarts, 20 de març del 2007

Iraq: un trist aniversari

Avui es compleix el quart aniversari de la represa de la guerra contra l'Iraq. Després de l'11-S i d'haver envaït l'Afganistan, George W Bush i els seus assessors van decidir que era el torn de l'Iraq. Quatre anys després no s'ha provat la raó de pes per justificar aquesta invasió, la presència d'armes de destrucció massiva. S'ha forçat fins el límit la legalitat internacional, i s'ha deteriorat encara més la imatge de les Nacions Unides.

Que no ens enganyin. La veritable raó és que l'Iraq és el segon país del món amb reserves de petroli, i tot l'entorn del president nord-americà tenen interessos en aquest negoci i en el de l'armament.

La postguerra no ha estat tan efectiva com Bush havia previst, i la situació a l'Iraq actual és pràcticament de guerra civil. Ara per ara, l'única decisió encertada que poden prendre els Estats Units a l'Iraq és la de retirar-se, malgrat quedar en evidència, i que la comunitat internacional gestioni els mecanismes per què el poble de l'Iraq pugui decidir amb llibertat el seu futur. Un futur esquinçat ara fa quatre anys.

I mentrestant segueixen morint persones.