dimecres, 6 de desembre del 2006

Els Viatgers de la Gran Anaconda

Feia temps que tenia pendent aquesta publicació. Un dels millors programes que es fan a la ràdio, Els Viatgers de la Gran Anaconda, que es feia els diumenges a les 9, ha passat a emetre's a les 6 del matí, o potser hauríem de dir de la matinada.

"No és un programa de viatges sinó de coneixement del món. Per això fa servir el viatge com a metàfora de "vehicle" per acostar-nos a paisatges humans, físics, culturals, etc. d'arreu de la Terra. A través de les vivències de les/els viatgeres/s, majoritàriament, de l'àmbit cultural català, l'espai pretén facilitar la descoberta d'altres realitats socials, culturals, polítiques o econòmiques actuals i, per comparació, també un coneixement més bo de nosaltres mateixos".

Hi ha molta gent que no comparteix l'horari on s'ha arraconat aquest programa de Catalunya Radio sobre viatges. De fet, em consta que molta gent ha enviat correus a la direcció de la ràdio, demanant que es faci en un horari més raonable.

Aquest canvi d'horari equival a sacrificar un programa fet amb rigor, serietat, i molta creativitat, per en Toni Arbonès. Un programa que, per altra banda, té un molt bon índex d'audiència i que ha estat premiat per la professió.