dilluns, 6 de novembre del 2006

I ara, Entesa Nacional pel Progrés

Després del resultat de les eleccions, les previsions s'han imposat i gairebé segur que es reeditarà el tripartit, amb José Montilla com a President de la Generalitat.

Potser molta gent no entendrà ni compartirà el pacte de govern que s’ha derivat dels resultats electorals. No estic d'acord amb els que pensen que CiU hauria de formar govern pel fet d'haver guanyat les eleccions. La democràcia permet els pactes de legislatura, i s'han d'acceptar. Però cal valorar si els pactes es fan per un interès personal o partidista, i no en benefici del país. Tindrem quatre anys per valorar-ho.

A l'hora de votar, l'única ideologia que em mou és la de qui doni solucions als problemes, respostes als reptes i que augmenti el benestar dels habitants del país. Per aquest motiu, quatre dels partits que es presentaven es mereixen el meu respecte.

Hem deixat enrere una legislatura plena d'incidents. Ara hem d'esperar que el tripartit hagi après la lliçó i pugui aplicar polítiques serenes, constructives i estables. Aquest país n’espera molt del seu govern. Estabilitat, eficàcia, honradesa en la gestió i ambició nacional. I de l'oposició cal esperar el mateix (almenys de CiU).

Catalunya s'hi juga molt i espero que tots, govern i oposició, tinguin sentit de país. D'aquí a quatre anys valorarem la feina feta per tal de donar continuïtat o canviar el govern. Esperem que la feina hagi estat bona, dels uns i dels altres. Potser així s'eixugarà l'elevada abstenció.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord; encara que hagués preferit un altre pacte (CiU + ERC) cal deixar una marge de nova maniobra. Crec que quatre anys son prou per valorar la nova tasca del Govern. I després ja tornarem a decidir a qui donem el vot. Sergi.