dimarts, 19 de setembre del 2006

La meitat de l'ànima, de Carme Riera

En el Club de Lectura hem llegit La meitat de l'ànima de Carme Riera (Palma de Mallorca, 1948). Avui, a les 7 de la tarda hem fet el xat tenint com a convidada a la pròpia autora del llibre. Xat una mica accidentat degut a problemes informàtics.

Sinopsi: Un desconegut lliura un cartipàs ple de cartes a una escriptora que signa llibres el dia de Sant Jordi. La seva lectura la trasbalsa i li obre una sèrie d'interrogants que faran trontollar la memòria del seu passat familiar i de la identitat dels seus pares. Aleshores comença un procés de recerca apassionant.

Un dels temes que s'ha parlat en el fòrum ha estat el de la memòria històrica i com s'ha tractat en el nostre país. Comentem fragments del llibre com els que denuncien "les tones d'oblit amb les quals...s'havien tornat a recobrir els morts del franquisme", o el que diu que "la transició...no em sembla cap exemple de res,...és un immens frau, edificat sobre la negació de la memòria".

Altres temes que hem parlat en el fòrum han estat: els maquis, els exiliats espanyols a França, els orígens, la identitat,...