dimarts, 20 de desembre del 2005

"El Festí de l'Amor", de Charles Baxter

El llibre que hem llegit aquest mes, en el Club de Lectura Virtual, i del qual avui en fem el xat, ha estat "El Festí de l'Amor", de Charles Baxter.

Charles Baxter va néixer a Minneàpolis el 1947. Professor de literatura anglesa a la Universitat de Michigan, és considerat un escriptor americà de culte. "El Festí de l'Amor" (2000) va guanyar el Premi Llibreter l'any 2002.

El llibre és un trenat d’històries d’amors i de desamors, d’esperances i frustracions. El professor universitari Charles Baxter, convertit en personatge, passeja a la matinada per Ann Arbor, una ciutat propera a Detroit, i es troba amb en Bradley Smith, un home que acaba de trencar amb la seva segona dona i que li proposa que escrigui un llibre titulat "El Festí de l'Amor". Així doncs, Baxter donarà la veu a diferents personatges, des de les dues ex dones de Bradley, Kathryn i Diana, passant per la fogosa i tràgica parella formada pels joves Chloé i Oscar, fins a Harry i Esther, un matrimoni de professors universitaris jueus veïns de Bradley. Cadascun d’ells ens mostrarà les seves experiències amb l’amor. Vaig al xat (19 h)...

...torno del xat (20.40 h). El xat ha estat molt profitós, ben moderat i amb molt bones aportacions de l'escriptor convidat, en Jordi Puntí, i dels lectors. Ara veig el llibre d'una manera diferent, ja que al principi la seva lectura m'havia deixat una mica indiferent, però amb un sentiment com si m'hagués perdut alguna cosa.

Llegiu el llibre. Trobareu frases com: "tota relació gaudeix d'un dia fantàstic", "ell tan sols estimava el seu amor per mi", "el meu matrimoni s'enfonsa, necessito un gos", "prenc possessió d'ell com d'un balancí". Un llibre sobre l'amor i el desamor...