dijous, 22 d’agost del 2013

Arrugas, d'Ignacio Ferreras

Vespre de cinema a la fresca al CCCB. Primer cop que hi anem i, de ben segur, que no serà l'últim. Però haurem d'esperar a l'any vinent ja que aquesta era la darrera pel·lícula del cicle "Gandules" d'enguany.

"Arrugas", basada en el còmic homònim de Paco Roca, ens explica la història de l'Emilio, un director de banc jubilat amb clars símptomes d'Alzheimer. La seva família decideix portar-lo a una residència d'avis on començar el seu últim viatge vital.

Confós i desorientat, l'Emilio troba suport i recolzament en Miguel, el seu company d'habitació, que l'ajudarà en l'adaptació al seu nou entorn i a conèixer els seus nous companys: l'Antonia, la Dolores i en Modesto, que seuen a la seva taula del menjador; en Ramón, antic locutor que no fa res més que repetir el que escolta; la Sol, que busca insistentment un telèfon per trucar a la seva família; la Rosario, que creu que viatja en l'Orient Express camí d'Istanbul...

Trista, molt trista, però tractada amb comicitat i dignitat, cosa que fa ressaltar encara més el fons dramàtic de la pel·lícula. Us la recomano.

1 comentari:

Mariló Sanz ha dit...

Hola...perquè a mi també m’agrada un poc el mateix que a tu, sobre tot això de llibres i viatges, et faig un regal, passa pel meu bloc si el vols. Per cert...este llibre "Arrugas" m'encanta.
http://racoviatgermarilo.blogspot.com.es/2013/11/de-nou-un-premi-versatile-2013-per-al.html