divendres, 5 de desembre del 2008

A la ciutat, de Cesc Gay

Tenint en compte que aquest cap de setmana llarg me'l passaré a la ciutat, el títol de la pel·lícula que he vist aquest vespre s'hi adiu a la perfecció.

"A la ciutat" (Catalunya, 2003), del director Cesc Gay, narra la història d'un grup d'amics que viuen a Barcelona. Un conjunt de personatges de la gran ciutat, amb la solitud com a tema central, i diverses històries dramàtiques i còmiques sobre les seves relacions, valors, mentides i desitjos.

Mario (Eduard Fernàndez) descobreix que la seva dona (Vicenta Ndongo) l'enganya. Sofia (Maria Pujalte) està sola i inventa una relació amb un desconegut. Irene (Mònica López) es qüestiona el seu matrimoni al sentir-se atreta per una altra dona (Àurea Màrquez). Tomàs (Àlex Brendemhül) és un professor de música que té una relació amb Anna (Miranda Makaroff), una alumna de 16 anys, i neboda de Mario.

Una pel·lícula molt interessant sobre les relacions humanes i la irònica solitud en una gran ciutat. El proper objectiu serà veure Ficció, una pel·lícula del mateix director i que m'han parlat molt bé.