dijous, 8 de desembre del 2005

Esquí de muntanya: Pedró dels Quatre Batlles (2383 m)


Avui dijous, quedem a les 6.30 h del matí en Lluís, en Gusmà, en Jep, la Glòria, en Txema i jo per anar al Port del Compte a fer esquí de muntanya. Arribem a pistes a quarts de 10 del matí, ja esmorzats. Ens preparem, esquís, pells, botes, i cap amunt.

El dia el tenim molt ennuvolat, però no fa fred. Anem pujant per pistes fins que prenem una drecera que entra dins del bosc. A partir d'aquí, la resta de l'excursió fins la baixada l'anem fent fora pistes.

En Lluís, més experimentat que la resta de nosaltres, ens va guiant. El dia es va mantenint, i la vista que gaudim és fantàstica. Una mica més a dalt, el dia es complica una miqueta, però seguim endavant. La intenció és fer el cim del Pedró dels Quatre Batlles (2383 m), sostre del Solsonés, i aquest cop si que ho aconseguim.

Un cop en el cim, ens preparem per a la baixada. El pendent és considerable, però la neu molt bona. Anem esquiant, perdent alçada. A mitja baixada, en Lluís ens fa una pràctica d'anàlisi de la neu. Amb la pala, fa un forat important a la neu i analitza els diferents estrats, el tipus de gra de la neu i la temperatura a diferents profunditats. Així s'analitza el risc d'allaus, ens explica.

Prosseguim el descens, i més avall fem una altra pràctica amb l'ARVA (Aparell de Rescat de Víctimes d'Allaus). Esperem no haver de fer-la servir mai, però cal estar preparats.

A quarts de 4 arribem al cotxe, l'excursió ha sortit perfecta. Prop de Solsona parem a dinar. Són més de les 4 de la tarda. Crec que avui dormiré pla.